Het MBO-onderwijs kan niet krimpen; Podiumtechniek kent juist vele onvervulbare vacatures

De arbeidsmarkt heeft een enorme uitdaging. Overal schreeuwt het bedrijfsleven en de publieke sector om gekwalificeerde vakmensen. De tekorten in de logistiek, techniek en food leiden tot serieuze crises en een rem op de economie. De zorg staat op omvallen en de grote klimaattransitie waar Nederland voor staat, wordt bedreigd door schrijnende personeelstekorten in de techniek. De Podium- en Evenementenbranche kan niet opstarten zonder roadies, licht- en geluidstechnici en podiumbouwers, ook hier zijn meer vakmensen nodig.

Lees hier het artikel op de website MBO Raad: https://www.mboraad.nl/mbo-raad/achter-het-nieuws/het-beroepsonderwijs-kan-niet-krimpen.

“Niemand van de toeleveranciers heeft voldoende vakmensen (roadies, licht- en geluidstechnici, podiumbouwers) en materiaal voor de ­komende festivalzomer”, zegt Tom Bilsen, operationeel directeur bij podiumbouwer Stageco. Lees hier het artikel op de website van Eventplanner.nl: https://www.eventplanner.nl/nieuws/10519_braindrain-maakt-organiseren-zomerfestivals-extra-moeilijk.html