20 juni 2024: OSAT Plenaire dag Podium- en Evenementenbranche (Amsterdam)

Voor de Podium- en Evenementenbranche organiseert OSAT op 20 juni 2024 een plenaire bijeenkomst in Amsterdam. Voor deze bijeenkomst zijn uitgenodigd: het OSAT Onderwijsveld, het OSAT Werkveld, het bestuur, SBB, MBO-Raad, de werkgeverskoepels en brancheorganisaties.

Voorlopig Programma (ovb van wijzigingen):

Veiligheid:

  • Vaak wordt op de werkvloer een VCA-certificaat geëist. Hoe zinvol is dat in onze branche? En welke kansen liggen er voor het ETTE veiligheidscertificaat op de werkvloer en binnen het MBO?
  • Sociale Veiligheid: onze branche is kwetsbaar en wordt geconfronteerd met verhalen over grensoverschrijdend gedrag. Een update over Taskforce GO!
  • Welke afspraken/ best practices zijn in de branche vastgelegd? Een update over de vernieuwde Arbocatalogus Psychosociale Arbeidsbelasting.

Het imago van de branche:

  • Grafisch Lyceum Rotterdam, VTTE en VPT hebben de koppen bij elkaar gestoken om te kijken welke acties ondernomen kunnen worden om meer belangstelling voor onze opleidingen en vacatures te genereren. Daarin zal Skills Heroes een rol spelen. Het GLR doet verslag.
  • De website kiesmbo.nl / kansopwerk.nl is op alle fronten vernieuwd en kent een andere, duidelijkere systematiek (en schetst nu een rooskleurig beeld van de kans op een goede baan met een opleiding PET). Het SBB licht de wijzigingen toe.

Samenwerking Werkveld en Onderwijsveld binnen OSAT:

  • In gemengde (onderwijs+werkveld) groepjes discusiëren we aan de hand van stellingen over de doelen en werkwijze van OSAT.
  • De uitkomsten van die discussie worden besproken, en de ambitie voor de toekomst wordt benoemd.

Wilt u een uitnodiging ontvangen, mail dan naar info@osat.nl